Orso Grigio con la sua cucina ha ideato per ogni sera un menù degustazione strutturato con una sequenza equilibrata di quattro portate.
L’intento di ogni menù è di raccontare una storia, una suggestione, proponendo una fusione tra segreti culinari tramandati, con forti radici montano-contadine e l’innovazione tecnica di una nuova cultura gastronomica.
Ogni giorno si alternano piatti la cui ispirazione è legata a tradizioni sopite, ricette originarie, sapori dimenticati e piccole realtà attive sul nostro territorio
Linfa della valle
Char balls on mountain saffron cream
Fish carbonara
Grilled trout fillet with zucchini
Caramelized puff pastry with Chantilly cream and wildberries
Fonte di energia
Deer carpaccio with redberry compote
Homemade tagliatelle with porcini mushrooms
Jugged deer with polenta and sauerkraut
Apple fritters with grappa or vanilla ice cream
Tra campi e prati
Vegetables cream sauce with sour cream
Nettle strangolapreti with butter and local grana cheese
Omelette with leek and chive and truffle
Carrot cake
Pascolare in alta quota
Local ricotta, brûlé wine pear and toasted hazelnuts
Red gnocchi with Fontal cheese
Local grilled tomino cheese with cabbage in apple vinegar
Goat milk pannacotta with wildberries
Venezia e Val di Fiemme: acqua e legno, matrimonio per natura
Sardines with caramelized onions, pine nuts and raisin
Linguine with seafood
Stewed cuttlefish with polenta
Pears and chocolate cake
L’imperatore Francesco Giuseppe è stato ospite di questa casa, allora Hotel Reale all’Uva
Beef carpaccio in aromatic herbs
Speck knödel with alp butter and local grana cheese
Goulash with Storo polenta
Sacher cake with whipped cream
Vecchi piatti dimenticati
Smacafam (local pie) with cabbage and cumin seeds
Polenta gnocchi with garden vegetables
Gröstl (potatoes, onions, speck and meat)
Fregoloti cake (with grappa or vanilla ice)
The cost of the tasting menu is Euro 40,00 per person
and should be booked the day before at the hotel reception or at (+39) 0462 341481.
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